“Koru spēles- Dziesmotais kauss” apraksts un NOLIKUMS

Esi sveicināts, korist! Laiks sarosīties un aizsākt jaunas tradīcijas, ne tā? Vai tu esi gatavs šim izaicinājumam?

Latvijas koru skanējums ir kā sava veida kultūras zīmols gan Eiropas, gan pasaules līmenī. Latvijas diriģenti, mūzikas pedagogi spodrina šo zīmolu ar savu neatlaidīgo darbu, attīstot savus dziedātājus ikdienas darbā, kā arī īstenojot visdažādākās koncertprogrammas. Ir arvien grūtāk motivēt jauniešus pievienoties koristu rindām, tādēļ, lai saglabātu šo kordziedāšanas kultūru, tika rasta iespēja izveidot Latvijas koriem kopīgu, saliedējošu un sadraudzību veicinošu pasākumu, kas kopīgi pulcētu vismaz 20 Latvijas korus.

Latvijas koru kustībā vēl nav bijis atraktīva, vienojoša pasākuma ar muzikālām, sportiskām un saliedējošām aktivitātēm, kurā varētu piedalīties ikviens koris no visas valsts, dodot iespēju koristiem iepazīt labāk gan sava kora dalībniekus, gan citus koristus, tādā veidā veicinot sadraudzību.

PASĀKUMA PIRMĀ DAĻA (10.00-aptuveni 15.00)

Pasākuma pirmā daļa norisināsies Mežaparka estrādes apkārtnē, kur kori noteiktā laika posmā pildīs dažāda veida uzdevumus. Jāņem vērā, ka uzdevumi būs jāpilda uz laiku un pārvietošanās no viena kontrolpunkta uz otru būs jādara pēc iespējas ātrāk, tāpēc kori aicināti tērpties ērtā apģērbā, taču ievērojot vienotu, savam korim raksturīgu kopējo stilu, lai savējos varētu pamanīt daudz ātrāk. Katram korim tiks doti izdales materiāli(kartes, uzdevumu apraksti u.c. materiāli), kas palīdzēs korim orientēties, lai nonāktu vēlamajā kontrolpunktā).

Dienu atklāsim, kā jau koriem pienākas- ar dziesmu. Par pasākuma himnu esam izvēlējušies R.Paula un J.Petera kompozīciju „Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet”, tāpēc aicinām korus apgūt šo skaņdarbu, lai kopā SKANĪGI varētu atklāt „Koru spēļu- Dziesmotā kausa” dienu (ja nepieciešams nošu materiāls, sazinieties ar mums). Pēc kopīgas dziesmas un dažādu instrukciju došanas tiks dots STARTS sacensībām, uzdevumu izpildei.

Kontrolpunktos katrs koris pelnīs punktus- par uzdevumiem uz ātrumu, par uzdevumiem uz atjautību, kā arī par daudz dažādiem citiem uzdevumiem, kas kopumā arī ļaus noskaidrot, kurš būs šī gada „Dziesmotā kausa” uzvarētājkoris. Būs arī dažādi individuālie uzdevumi, par kuriem varēs iegūt speciālbalvas.

Dienas dresscode: Ērts apģērbs, taču ievērojot vienotu, savam korim raksturīgu kopējo stilu (piemēram, izveidoti vienoti aksesuāri vai visam korim ir vienotas krāsas apģērbs utt.- jo radošāk, jo labāk).

PASĀKUMA OTRĀ DAĻA (18.00-01.00)

Pasākuma otrā daļa norisināsies Biznesa augstskolas „Turība” konferenču zālē (Graudu iela 68), kur ikvienu pasākuma dalībnieku ar jestrām dziesmām sagaidīs grupa „Tonick”, kā arī vakara gaitā būs dažādi pārsteigumi no pasākuma organizatoriem, atbalstītājiem un, protams, tiks apbalvoti visi pasākuma dalībnieki un uzzināts „Dziesmotā kausa” uzvarētājkoris, kurš saņems dažādas balvas no atbalstītājiem, kā arī ceļojošo „Dziesmotā kausa” kausu.

Pasākuma otrajai daļai kolektīviem jāsagatavojas mazliet vairāk- jāizveido neliels priekšnesums (līdz 3 min.), tajā parādot, raksturojot savu kolektīvu (var dziedāt, dejot, spēlēt teātri, stāstīt anekdotes- galvenais, lai raksturotu tieši Jūsu kori).

Vakara dresscode: Absolūts šarms

Pasākuma dalībniekiem tiks nodrošināta bezmaksas autostāvvieta pie BA „Turības”. Katram kora kolektīvam tiks sagatavots galds balles norises vietā, tāpēc kori aicināti ierasties ar saviem cienastiem.

Nolikums-2014

1. pielikums- Pieteikuma anketa

Pasākuma APRAKSTS

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2XOJSdgrvMU

Mēs, kamerkoris „Tonika”, ceram uz jūsu kora dalību šajā sadraudzības pasākumā, lai kopā mēs varētu aizsākt pavisam jaunas un nebijušas tradīcijas koru vidū.

TIEKAMIES 17.MAIJĀ?